Crna hronika

Čitluk kod Goražda

Sve im izgorjelo, jedva spasili živu glavu i sada nemaju ništa (FOTO)

04/03/2020

Selim, njegova supruga i sin itekako su zahvalni i sretni jer su za dlaku izbjegli smrt i iz požara izašli nepovrijeđeni, ali ostanak bez svega što su godinama gradili i bez svog krova nad glavom za njih je ipak velika tragedija

Porodici Tanjo iz sela Čitluk kod Goražda potpuno je izgorjela kuća, a u požaru su izgubili sve ono što su decenijama stvarali, objavljeno je na Facebook stranici udruženja Pomozi.ba.

Selim, njegova supruga i sin itekako su zahvalni i sretni jer su za dlaku izbjegli smrt i iz požara izašli nepovrijeđeni, ali ostanak bez svega što su godinama gradili i bez svog krova nad glavom za njih je ipak velika tragedija.

Kuća i zemlja oko kuće bila im je sve, jer su se bavili poljoprivredom i stočarstvom, a s obzirom na to da sada žive samo od Selimove minimalne penzije svjesni su da sami ponovo neće moći izgraditi dom.

“Mi smo im za početak uplatili 2.300 KM koje je donirala kompanija koja konstantno pomaže naše akcije, a nadamo se i drugim donacijama dobrih ljudi, kojim bi mogli sagraditi novi dom”, saopštili su iz Pomozi.ba.

Svi koji žele pomoći prodici Tanjo mogu uplatiti novac na njihov račun:

Ziraat Bank BH
186-261-03316806-75
Primalac: Selim Tanjo, Čitluk bb Goražde

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.