Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika tragedija

Svi stradali demineri na Kupresu bili su s Pala, otkazan koncert “Regine”

deminer

Tragedija se desila jutros oko osam tokom deminiranja. Nesretni demineri nastradali su prilikom pokušaja uklanjanja protivpješadijske mine PMR-3

U nesreći koja se dogodila na području Donjih Mušića na Kupresu jutros su život izgubila dvojica deminera. Poginuli su Savo Kalajdžić i Slaviša Pljuco, demineri firme “Pazi mine” iz Viteza. Obojica stradalih deminera su sa Pala. Povrijeđen je njihov kolega Radenko Cerovina (34), također s Pala.

Kako je za Fenu kazao glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak, ozlijeđeni deminer je na liječenju je u Kantonalnoj bolnici Livno i izvan je životne opasnosti.

Tragedija se desila jutros oko osam tokom deminiranja. Nesretni demineri nastradali su prilikom pokušaja uklanjanja protivpješadijske mine PMR-3.

– Mina je bila na zemlji. Čovjek ju je pokušao podići, a šta je dalje bilo, to niko ne zna. Trenutno zasjeda istražni odbor. Poginuli su Savo Kalajdžić i Slaviša Pljuco – potvrdio je Džafer Kumbara, direktor udruženja “Pro Vita”.

Uviđaj na mjestu nesreće, inače nepristupačnom terenu, obavio je dežurni kantonalni tužitelj iz Livna uz prisustvo pripadnika MUP-a Kantona 10.

Prema odluci dežurnog tužitelja, tijela stradalih deminera predana su porodicama i neće biti obavljena obdukcija.

Opštinska uprava Pala danas je otkazala koncert grupe “Regina”, koji je trebalo da bude održan sutra, zbog pogibije dvojice deminera sa Pala. Iz Opštinske uprave Pala su saopštili da bi bilo neprimjereno da organizuju bilo kakvo veselje u teškim trenucima za sugrađane i upućuju najdublje izraze saučešća porodicama nastradalih deminera.