Crna hronika

Teolog prijetio policajcima da će “osvanuti” na prvoj stranici “Preporoda”

08/07/2016

Prilikom privođenja osobe inicijala B. O. iz Sarajeva i njegovog boravka u službenim prostorijama nije korištena sila, saopćeno je danas iz Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Kako se navodi, B. O. se nije žalio nijednoj organizacionoj jedinici MUP-a Kantona Sarajevo, na postupke policijskih službenika Policijske stanice (PS) Stari Grad, a Jedinica za profesionalne standarde tog ministarstva će izvršiti provjere navoda objavljenih u pojedinim medijima o tom događaju.

U vezi s tim, iz MUPKS-a podsjećaju da su policijski službenici Stari Grad Sarajevo 1. jula u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad ostavili prekršajni nalog na putničkom motornom vozilu “vw golf”, reg. oznake A74-O-365, koje je bilo parkirano na mjestu rezervisanom za invalide.

VEZANI TEKST: Sarajevska policija brutalno pretukla uglednog islamskog teologa?

Istog dana oko 23.30 sati, B. O. je pristupio u službene prostorije PS Stari Grad Sarajevo i izrazio negodovanje zbog ostavljenog prekršajnog naloga na motornom vozilu čiji je on vlasnik.

Tom prilikom mu je saopćeno da je na pomenutom vozilu ostavljen prekršajni nalog zbog počinenog prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, te da ukoliko se ne slaže ima mogoućnost zatražiti sudsko odlučivanje u vezi s prekršajnim nalogom.

Kako se dalje navodi, 2. jula oko 02.55 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, B. O. je prišao policijskim službenicima upućujući im pogrdne riječi s prijetnjom da će ih objaviti na prvoj stranici lista “Preporod”, te su policijski službenici od njega zatražili na uvid ličnu kartu, što je on odbio, nastavljajući sa daljim prijetnjama.

Stoga su policijski službenici B. O. priveli u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta, te je izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o B.O., rođen 1956.godine u mjestu Špionica, nastanjen u Sarajevu.

B. O. je tada je izjavio da se ne osjeća dobro, te zatražio medicinsku pomoć, što mu je i omogućeno, a nakon ukazane ljekarske pomoći B. O. je napustio službene prostorije, navodi se u saopćenju.

Komentari