Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća kod Zenice

Težak sudar “škode” i “golfa”, vozači prevezeni u bolnicu

nesreća kod zenice
FOTO Zenicablog

Danas oko 15.05 sati, nezgoda se dogodila i u Olovu, na magistralnom putu M-18, u ulici Tuzlanska, gdje su sudjelovali PMV ‘audi’, kojim je upravljao M.M. iz Olova te biciklista B. B., rođen 2008. godine

U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 16.25 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelina kod Zenice, teške tjelesne povrede zadobio je vozač ‘golfa’ – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

– U nezgodi su sudjelovali putničko motorno vozilo ‘golf’ kojim je upravljao O. H. iz Zenice, rođen 1971. godine, te putničko motorno vozilo ‘škoda’ kojim je upravljao C. G. (r. 1981.) iz Sarajeva.

Vozaču ‘golfa’ odmah je ukazana pomoć na licu mjesta, najvjerojatnije se radi o lomu ruke te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Naknadno se na povredu požalio i vozač ‘škode’, koji je također prevezen u KBC, ali još nemamo utvrđen stepen povreda za njega- kazao je Valentić.

Saobraćaj u prekidu

Saobraćaj je potpuno u prekidu, a uviđaj vrše pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 Zenica.

Danas oko 15.05 sati, nezgoda se dogodila i u Olovu, na magistralnom putu M-18, u ulici Tuzlanska, gdje su sudjelovali PMV ‘audi’, kojim je upravljao M.M. iz Olova te biciklista B. B., rođen 2008. godine.

Biciklista je, dodaje Valentić, prevezen na Univerzitetski klinički centar Sarajevo, ali još nemaju informacija o stepenu povreda koje je zadobio.

Završen uviđaj nesreće u Jelini na dionici MP M-17 Zenica-Nemila

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, od 18:05 sati ponovo je u funkciji dionica magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila (u Jelini).

I dalje traje uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-5 Donji Vakuf-Jajce, zbog koje je saobraćaj i dalje obustavljen, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.