Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijela dvojice nestalih mladića pronađena u rijeci Lašvi, traga se za trećim

lasva – potraga2

Dva tijela pronađena su u rijeci Lašvi, kao i automobil u kojem su se nalazila trojica mladića za kojima se tragalo od subote, potvrđeno je u MUP-u Zeničko dobojskog konatona. U toku je potraga za tijelom trećeg mladića.

– Policijski timovi su pronašli i iz vode izvukli automobil marke ‘audi’ registracijskih oznaka E42-K-948, koji su koristili Amar Kozlić, Harun Delim i Almen Begović. Istražni tim još uvijek traga za tijelom nestalog trećeg mladića. Aktivnosti nisu završene i ronilački tim Jedinice za posebne namjene MUP-a ZDK je na terenu i u vodi tragaju za trećim mladićem koji se vodi kao nestao – kazala je portparolka policije MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Mladići su posljednji put viđeni u subotu navečer u diskoteci “Label” u Vitezu, a iz MUP-a Zeničko dobojskog kantona pozivali su građane da dojave bilo kakvu informaciju o nestalim.

Trojica mladića iz Zenice, Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić (21) izašli u subotu u diskoteku “Label” u Vitezu, a posljednji put na Facebooku su se oglasili u 21.20 sati.

Amar, koji je upravljao vozilom, se sa ocem čuo u subotu navečer oko ponoći, a nakon toga im se izgubio svaki trag.