Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pucnjava na ciglanama

Tokom svađe “orilo je cijelo naselje”, nakon čega je Ajla “potegla” pištolj

pucnjava

Prema nezvaničnim informacijama, njoj će najvjerovatnije na teret biti stavljen pokušaj ubistva, budući da je supruga pogodila u stomak

Ajla Sadiković, koja je jutros oko 9:30 sati na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane upucala u nogu supruga Denisa Sadikovića, pripadnica je Oružanih snaga BiH, saznajemo od njenih prijatelja.

Kako su mediji već ranije objavili, njih dvoje imali su probleme u braku te je pokrenuta brakorazvodna parnica.

Susret na Mehremića trgu počeo je svađom, nakon čega je Denis fizički nasrnuo na Ajlu, koja je iz torbice izvadila ”tetejac” i u preponu pogodila supruga.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je imala urednu dozvolu za posjedovanje pištolja.

Foto: Facebook

Prema nezvaničnim informacijama, njoj će najvjerovatnije na teret biti stavljen pokušaj ubistva, budući da je supruga pogodila u stomak, sanaje portal Faktor.

Radi se o prostrijelnoj rani, a policija je tokom uviđaja tragala za zrnom koje je prošlo kroz tijelo ranjenog Denisa.

Foto: Facebook

Svjedoci incidenta iz bašti obližnjih kafića ispričali su da je pucnjavi prethodila žestoka svađa supružnika, od koje se “orilo cijelo naselje”, nakon čega se čuo jedan pucanj.

Ženu je razoružao policijski službenik iz Starog Grada, koji se slučajno zadesio na mjestu događaja i koji nije bio na dužnosti, nakon čega su je uhapsili pripadnici nadležne policijske uprave.

Foto: Dnevni avaz

Ranjenog muškarca preuzeli su pripadnici Hitne pomoći, koji su ga prevezli na KUM KCUS-a, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede, te je zadržan na liječenju.

Istraga svih okolnosti ovog događaja je u toku.