Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u kanjonu Lašve: Traje velika potraga za trećim nestalim mladićem (FOTO)

potraga mladici nesreca lasva (2)
Foto: Anadolija

Tijela dvojice mladića koji su proteklog vikenda nestali nakon povratka iz diskoteke u Vitezu pronađena su u automobilu koji je jutros izvučen iz rijeke Lašve, saopćeno je iz policijskih izvora.

Pretragom terena i korita Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, oko 10.30 sati, pronašli su u kanjonu Lašve, na lokalitetu restorana Olimpik, automobil ‘audi’, registracijskih oznaka E42-K-948, koji su koristili Amar Kozlić, Harun Delić i Almen Begović.

Policijski timovi su pronašli i iz vode izvukli automobil koji su koristili mladići, a istražni tim još traga za tijelom nestalog trećeg mladića.

– Aktivnosti nisu završene i ronilački tim Jedinice za posebne namjene MUPZDK-a je na terenu i u vodi tragaju za trećim licem, koje se vodi kao nestalo, kazala je Feni glasnogovornica policije MUPZDK-a Aldina Ahmić.

VEZANI TEKST Pronađena tijela dvojice nestalih mladića

Njih trojica su u subotu navečer boravila u diskoteci ‘Label’ u Vitezu i nakon što su napustili disokoteku izgubio im se svaki trag.

Iako je bilo raznih spekulacija, pa čak i to da su viđeni u Sarajevu, pripadnici Specijalne policije ZDK jutros su u rijeci Lašvi između Kaonika i naselja Lašva prvo uočili jedan od točkova u vodi, a zatim brzom pretragom i intervencijom otkrili automobil kojim su trojica mladića sletili sa ceste u nabujalu rijeku. Automobil je vidno oštećen.

“Pretpostavljali smo da su nestali mladići mogli nastradati u rijeci Lašvi, pa smo jutros krenuli uzvodno od ušća. Tokom obilaska rijeke Lašve imali smo dvije pješačke patrole i jednu koja je bila čamcem. Nakon 40 minuta jedna od patrola je na ovom terenu uočila gumu u rijeci Lašvi. Pristupilo se bližoj pretrazi, a nakon toga i izvlačenuju vozila. Nakon što smo izvukli vozilo, u njemu su nažalost pronađena dva beživotna tijela. Jedno tijelo nismo pronašli i potraga za njim se nastavlja”, izjavio je Senaid Hasić, komandir specijalne policijske jedinice Zenica.

Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere, te vrše intenzivnu pretragu terena radi pronalaska trećeg mladića.