Crna hronika

Tragičan ishod stravične nesreće u Grudama, djevojka preminula nakon tri dana

05/05/2016

Imoćanka Natalija Kolbas (1980.) preminula je jučer u bolnici u Mostaru tri dana nakon što su ona i njen suputnik doživjeli tešku nesreću kod Gruda kada je kamion Scania prešao na njihovu stranu ceste i zgnječio njihov automobil.

Kako je Dnevnom listu potvrđeno u MUP-u Zapadno-hercegovačke županije, Natalija se nalazila na suvozačevom mjestu u Opelu imotskih registarskih oznaka kojeg je vozio R.L. (1977), te su se 1. maja vozili kroz naselje Prispa kod Gruda kada je iz suprotnog smjera naišao kamion Scania italijanskih oznaka koji se zabio u njihov Opel i prikliještio ga uz zaštitnu ogradu.

“Uviđajem je utvrđeno da je na mokroj i skliskoj cesti kamion marke Scania vjerovatno zbog neprilagođene brzine prešao u suprotnu traku i udario u putničko motorno vozilo marke Opel”, rekli su u MUP-u Zapadnohercegovačke županije, a očevici tvrde kako je prizor na mjestu sudara bio strašan.

“Ljudi koji su naišli autima odmah nakon sudara uspjeli su izvući nesretnu ženu i muškarca koji je bio s njom. Mi kada smo došli tamo, oni su već bili stavljeni u vozilo Hitne pomoći i prevezeni u bolnicu. Tada je Opel u kojem su oni bili počeo goriti, mi smo to ugasili šmrkovima”, rekao je Svemirko Mikulić, zapovjednik vatrogasaca u Grudama.

On je jučer bio iznenađen informacijom da je suvozačica iz Opela preminula.

“Mi smo čuli da je taj momak što je bio s njom gore prošao, prve su informacije bile da je on bio u gorem stanju nego ona”, rekao je Mikulić.

Vozio pomoć

Iz mostarske bolnice su jučer rekli kako se Natalijin suputnik još nalazi na Odjelu intenzivne njege. Za volanom kamiona nalazio se stariji italijanski državljanin G.P. (1937.), koji se igrom slučaja upravo vraćao iz Međugorja.

“Na mjestu nesreće se pričalo da su ona i taj momak išli za Međugorje. Čak i ovaj Italijan koji je vozio kamion, on je upravo dolazio iz Međugorja, bio je dostavio neku pomoć za zajednicu Cenacolo, te se vraćao nazad u Italiju. Oni su išli u Međugorje, a on iz Međugorja, koja tužna slučajnost”, prokomentirao je jedan od očevidaca koji se nakon sudara našao na licu mjesta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.