Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Traktorom preticao “BMW” pa ubio dvije osobe

Stravična saobraćajna nesreća

U automobil marke “audi” u kojem je bila četvoročlana porodica Ambrušić iz mjesta Peteranec kraj Koprivnice zabio se traktor koji je prestizao zaustavljeni BMW.

U nesreći koja se dogodila kod Luke, nedaleko od Vrbovca, poginuli su otac Robert (42) i sin Leonard (14). BMW se navodno zaustavio kako bi propustio vozilo s prednošću prolaska iz suprotnog smjera. Vjerovatno je htio da skrene lijevo, na makadamski put koji vodi do porodičnog imanja. Iza njega je došao traktor, počeo da ga pretiče, a zatim ga je zakačio, piše “24Sata.hr”.

Nekoliko tona težak traktor, koji se našao u njihovoj traci, frontalno se zabio u automobil porodice Ambrušić. “Vozio sam iza traktora koji je, s obzirom na svoju veličinu, vozio prilično brzo. Na ulasku u mjesto Luka okrznuo je neki automobil ispred sebe i skrenuo na suprotnu stranu puta. Potom je pod njega podletio ‘audi’ s porodicom. Sve se odigralo u sekundi.

Bilo je munjevito i nestvarno, kao u nekoj video-igri. Ma stravično”, rekao je očevidac strašne nesreće. Do zdrobljenog automobila odmah su dotrčali ljudi. Čuli su zapomaganje i vrištanje žene i plač djeteta. Htjeli su da pomognu pa su odmah zvali Hitnu, policiju i vatrogasce. Hitna pomoć uspjela je da izvuče majku Martinu i jednog sina koji je preživio. Hitna je s njima odjurila za KBC Zagreb.

Na mjesto nesreće stigli su i vatrogasci, a uz pomoć doktora u civilu i Hitne pomoći prvo su krenuli da spasavaju dječaka koji je još bio zarobljen. Morali su da režu krov i dijelove automobila kako bi ga oslobodili.

Kad su uspjeli da ga izvuku, odmah su počeli s reanimacijom. Oživljali su ga dugo, ali su povrede bile preteške. Maleni je preminuo. Ni Robertu (42), ocu stradalog Leonarda (14), nisu mogli da pomognu.

On je umro na mjestu. Vozač traktora iz kabine je izašao tresući se. Prema nezvaničnim informacijama, vozač traktora (40) nije bio pijan. Koliko je bila teška nesreća govori i činjenica da su samo gume traktora bile visoke kao cijeli automobil.

Nesreća se dogodila oko 16.45 sati, a prošli su sati prije nego što je policija napravila uviđaj i raščistila ulicu. Majka Martina još se oporavlja u bolnici s drugim sinom. U nesreći joj je slomljeno pet rebara i teško joj je povrijeđena ruka, koju su hirurzi morali da operišu. Prema prvim informacijama, mlađem dječaku iz porodice Ambrušić su povrijeđena leđa.