Crna hronika

Travnik

Travničanin uzgojio stabljike indijske konoplje više od tri metra

11/09/2019

Tokom kriminalističke obrade, isti je izjavio da ima zasađene četiri stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik

Policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona otkrili su u utorak na području općine Travnik zasade indijske konoplje više od tri metra, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policijski službenici PS Travnik u saradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Škoda Fabija, kojim je upravljao vozač T.A. rođen 1990.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.K. rođen 1995.godine, obojica iz Travnika.

Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina svježe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

“Tokom kriminalističke obrade, isti je izjavio da ima zasađene četiri stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak tri metra i deset centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih”, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.