Trojac prevario banku i digao kredit od 20.000 KM

banka

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo dostavili su Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv tri lica, osumnjičena za krivična djela obmana pri dobijanju kredita, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba službenog položaja s ciljem pribavljanja imovinske koristi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da je službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen protiv lica čiji su inicijali N.D. /29/ i M.D. /58/ iz Mostara, kao i protiv A.B. /42/ iz Pala.

Prijavljeni N.D. osumnjičen je da je prilikom podnošenja zahtjeva za kredit u banci u Istočnom Sarajevu obmanuo zaposlene službenike tako što je u zahtjev za kredit unio neistinite podatke i predao falsifikovanu potvrdu o zaposlenju i mjesečnim primanjima, koju mu je izdala M.D, te je zaključio ugovor o kreditu sa bankom i ostvario korist od 20.000 KM.

Osumnjičena A.B. iskoristila je svoj službeni položaj tako što je podatke, znajući da su lažni, unijela u kreditnu dokumentaciju i predložila da kredit bude odobren, omogućivši N.D. da pribavi imovinsku korist, a na štetu banke u iznosu od oko 22.000 KM, dodaje se u saopštenju.