kantonalni sud u sarajevu

Trojka osuđena na 13 godina robije, tokom izricanja presude Mirsadi pozlilo

zdravko i ramajana

Ramajana Čelić je dobila tri, a Senad i Mirsada Osmanović po pet godina zbog razbojništva nad Halakijevićem

Ramajana Čelić, Mirsada i Senad Osmanović u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđeni su na ukupno 13 godina zatvora zbog razbojništva nad Zdravkom Halakijevićem počinjenog 10. avgusta 2018. u Ulici Halida Kajtaza u Sarajevu. Tokom izricanja presude Mirsadi Osmanović je pozlilo, piše Oslobođenje.

Na kaznu od po pet godina Sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Rozita Šimić osudio je brata i sestru Mirsadu i Senada Osmanovića, dok je Ramajana Čelić za isto djelo dobila tri godine zatvora.

Pored ostalog, na visinu kazne uticala je i ranija osuđivanost Osmanovića koji je u Kantonalnom sudu Sarajevo već tri puta osuđivan za razbojništvo, dok je njegova sestra devet puta osuđivana za razna imovinska krivična djela. Čelićeva je prethodno zbog krađe imala samo jedan problem sa zakonom, saznajemo u Kantonalnom sudu.

Kao što se već pisalo, prvooptužena Čelić je sa Halakijevićem u Mostaru živjela oko 3,5 godina kao nevjenčana supruga. Oni su 10. avgusta 2018. došli u Sarajevo kod Mirsade kojoj je trebao novac i Ramajana je rekla da će ga nabaviti. Potom je dovela Zdravka u Mirsadinu kuću. Prema presudi, tada je Senad Osmanović zatražio novac od Zdravka, a Mirsada mu je iz ruku otela ključeve njegovog vozila. Pošto u vozilu nije pronašla novac, Senad Osmanović je oštećenog uhvatio rukama za košulju i vrat i počeo ga gušiti, gurnuvši ga na kauč tražeći novac. Potom su Ramajana, Mirsada i Senad oborili na pod Halakijevića u pokušaju da mu otmu novac. Pošto nije ispuštao novac iz ruke, Čelić je oštećenog ugrizla za lijevu šaku u kojoj je držao 200 KM, nakon čega su se napadači dočepali novca.

Iz straha za vlastitu bezbjednost, Halakijević im je predao i 20 KM koje je imao kod sebe.

Na prethodnom ročištu Čelićeva se pokajala za počinjeno krivično djelo, a njen nevjenčani suprug je izrazio želju da što prije budu ponovo skupa. Upravo zato, Halakijević nije bio zadovoljan visinom kazne koju je dobila Čelićeva. Mjera pritvora produžena je osuđenoj trojci.