Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vivia Run&More Weekend

Počeo “RMC Banjaluka polumaraton”: Na startu 1.600 trkača iz 40 zemalja

RMC Banjaluka polumaraton

Na startu polumaratonske i trka na deset i pet kilometara bilo je gotovo 4.000 trkača

U centru Banjaluke jutros je počeo “RMC Banjaluka polumaraton”, a na startu ove trke pored 43 elitna trkača bilo oko 1.600 trkača iz 40 svjetskih zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Odmah nakon trkača koji će istrčati 21 kilometar startalo je i nekoliko stotina učesnika trke duge deset kilometara, a nova staza trke “10k” predstavlja prvi krug polumaratonske trke. Organizatori su saopštili da je nova staza za ovu trku ravna i odlična za postizanje ličnih rekorda, certifikovaala ju je organizacija AIMS, pa trkači u gradu na Vrbasu mogu da ostvare kvalifikaciona vremena za svjetska takmičenja.

Pored učesnika ove dvije trke startali su i učesnici “5k Team Run”, trke namijenjene timovima, a na ovoj stazi bilo je oko 300 timova i više od 700 takmičara.

Cilj sve tri trke koje se održavaju u okviru “Vivia Run&More Weekend” festivala je na trvđavi Kastel gdje će biti upriličena i dodjela nagrada i priznanja. Prema riječima organizatora u sve tri trke bilo je skoto 4.000 takmičara.

U okviru ovog festivala od 12.30 održava se i dječija trka “Bambini maraton”.

Juče su održane “Color fun run” i trka za učenike osnovnih i srednjih škola, a organizatori su saopštili da će u svim trkama tokom festivala učestvovati oko 7.000 trkača.