Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukc rs

Trudnica preminula dan nakon što je primljena u bolnicu

trudnica

Žena je hospitalizirana u toj ustanovi 17. aprila u kasnim poslijepodnevnim satima, a preminula je dan kasnije u 10.35 sati

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci formiran je stručni tim za utvrđivanje okolnosti pod kojima je preminula trudnica I.M. (1981), potvrđeno je danas iz te zdravstvene ustanove.

Žena je hospitalizirana u toj ustanovi 17. aprila u kasnim poslijepodnevnim satima, a preminula je dan kasnije u 10.35 sati.

Obdukcija tijela je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske navode da nisu u mogućnosti da dostave detaljnije informacije, s obzirom da su u pitanju podaci koji se tiču privatnosti trećeg lica, a koje su višestruko zaštićene zakonskim propisima.

-Lične informacije može dobiti samo osoba na koju se informacija odnosi ili zakonski zastupnik te osobe ili lice koje je ovlašćeno za pristup takvoj informaciji, uz obavezu dokazivanja identiteta podnosioca zahtjeva, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama – naveli su u saopćenju.

Banjalučka policija je u subotu, 18. aprila postupila po prijavi da je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula trudnica, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Dežurni tužilac je naredio da se dostavi zahtjev UKC-u radi dostavljanja medicinske dokumentacije.

Iz policije navode da je u toku rad na ovom predmetu.

Preminula trudnica u banjalučkoj bolnici, u toku istraga