Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na suđenju Daliboru Sulejmanoviću povrijeđena četiri policajca (VIDEO)

dalibor-sulejmanovic

U sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu (KSS) danas je na ročištu/suđenju Daliboru Sulejmanoviću došlo do incidenta, odnosno napada na službenike Sudske policije i pokušaja ugrožavanja sigurnosti optuženog.

Kako je Feni kazao glavni zapovjednik Sudske policije FBiH Edin Vehabović, povrijeđena su četiri policajca za koje stepen povreda još nije utvrđen, a dalje postupanje u vezi s ovim incidentom je u nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo.

Naime, ovom ročištu je u svojstvu posmatrača prisustvovao veći broj osoba koji su tokom održavanja glavnog pretresa u više navrata ometali tok suđenja, zbog čega su upozoravani od postupajuće sutkinje.

Do napada je došlo nakon odgode glavnog pretresa i povlačenja Sudskog vijeća.

Po završenom glavnom pretresu službenici Sudske policije su optuženika vezali sredstvima za vezivanje, da bi prilikom izvođenja iz sudnice došlo do verbalnog, a potom i fizičkog napada na optuženog Sulejmanovića i pripadnike Sudske policije.

Međutim, brzom intervencijom službenika Sudske policije onemogućeno je ugrožavanje sigurnosti optuženog.

O ovom incidentu obaviješteno je Kantonalno tužiteljstvo KS i MUP KS, čijim su policijskim službenicima radi dalje obrade i dokumentiranja događaja predane osobe koje su sudjelovale u napadu.

Više informacija o ovom događaju bit će poznato nakon provođenja istrage.

Podsjetimo, Daliboru Sulejmanoviću (1983.) se sudi za ubistvo Harisa Selmana (1991.), počinjeno 24. jula 2014. godine u dvorištu devastiranog objekta – Stare željezničke stanice na Ilidži. Osim za ubistvo, Sulejmanović se tereti i za nedopušteno držanje oružja ili municije.

Sulejmanović je široj bh. javnosti poznat i kao “najjači čovjek na Ilidži”, kako je sebe nazvao na jednom od videa objavljenom na YouTubeu.

https://www.youtube.com/watch?v=HE0dqonBzDo

https://www.youtube.com/watch?v=20LSZxsbFBI