Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeno 12 osoba zbog napada na policajce u sudnici

dalibor-sulejmanovic

Prva Policijska uprava – PS Centar obaviještena je jučer oko 12.30 sati da je u sudnici broj 2 Kantonalnog suda Sarajevo, nakon završenog pretresa u predmetu protiv S.D., više osoba fizički napalo policijske službenike sudske policije Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Prve PU-PS Centar istog dana u 14.00 sati, lišili su slobode M.H., rođen 1995. iz Sarajeva, A.M., rođen 1990. iz Sarajeva, L.I., rođen 1991. iz Sarajeva, H.E., rođen 1977. iz Ilidže, Đ.D., rođen 1994. iz Sarajeva, Z.DŽ., rođen 1994. iz Sarajeva, B.A., rođen 1994. iz Sarajeva, S.S., rođen 1991. iz Sarajeva, R.A., rođen 1991. iz Sarajeva, S.D., rođen 1986. iz Sarajeva, S.S., rođen 1958. iz Sarajeva i S.S., rođena 1959. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Osobe S.S., S.S. i S.D. su istog dana nakon kriminalističke obrade otpuštene iz službenih prostorija dok su ostali predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon suđenja Daliboru Sulejmanoviću u Kantonalnom sudu u Sarajevu pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Jasmina Begić došlo je do tuče između publike koja je prisustvovala suđenju i sudskih policajaca.

Podsjećamo, Sulejmanović se tereti da je 24. jula 2014. godine u dvorištu napuštene kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u blizini stare željezničke stanice u sarajevskoj općini Ilidža, iz automatske puške ubio Harisa Selmana.

Na suđenju Daliboru Sulejmanoviću povrijeđena četiri policajca (VIDEO)

Izvršeno razbojništvo nad radnikom u prodavnici

Nepoznata osoba je jučer oko 15.55 sati, u prodavnici “Klas”u ulici Porodice Foht broj 61, općina Centar Sarajevo, uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad radnikom K.H., i otuđila neutvrđenu suma novca.

Uhapšen S.R. zbog posjedovanja droge

Policijski službenici Prve PU-PS Centar jučer u 21.15 sati lišili su slobode S.R., rođen 1993. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Osoba je lišena slobode je istog dana u 22.50 sati, nakon kriminalističke obrade, otpuštena iz službenih prostorija.

Uručena 732 prekršajna naloga

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 732 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 54 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 17 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dvije osobe bez položenog vozačkog ispita, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i sedam neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.