Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS: Ljubo Seferović priznao ubistvo Dženana Memića

ljubo seferovic
Ljubo Seferović

Tužilaštvo Kantona Sarajevo u vezu sa ubistvom Dženana Memića dovelo je Ljubu Seferovića, Vasviju Sejdović i Bekriju Seferovića.

Nakon saslušanja ove tri osobe, Ljubo Seferović je priznao ubistvo Dženana Memića.

Kako u ovoj fazi istrage postoje dokazi koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su Ljubo Seferović, Vasvija Sejdović i Bekrija Seferović počinili krivično djelo za koje se u ovom Tužilaštvu vodi istraga, ali i u cilju provjere navoda priznanja, Tužilaštvo će Kantonalnom sudu u Sarajevu predložiti pritvor u trajanju od 30 dana za Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva, a za Bekriju Seferovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje dokazivanja.

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, rekao je za N1 da je iznenađen što su se prva hapšenja desila četiri mjeseca nakon ubistva, a iznenađen je i zato što o svemu nije zvanično obaviješten. Kazao je i kako poznajte sve osumnjičene, ali mu mnoge okolnosti pod kojima se dogodilo današnje privođenje i priznanje krivice – nisu jasne.

Rekao je da mu nije jasno koji bi motiv za ubistvo mogli imati uhapšeni, kao i da ih poznaje i da nisu nikada bili u sukobu.

Podsjećamo, Dženan Memić je 8. februara zadobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji u sarajevskom naselju Ilidža. Petnaestog februara preminuo je na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Napadnut je u društvu djevojke Alise Mutap, koja je također povrijeđena.