Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za Eminu Arnautović

still_frizerski
FOTO D. Ćumurović / Oslobođenje.ba

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Eminu Aranutović koja je u petak ranila supruga Admira Aranutovića, zvanog Šmrk.

Portparol Kantonalnog tužilaštva KS-a Azra Bavčić je kazala da je pritvor predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Pucnjava u sarajevskom naselju Hrasno se dogodila u petak, kada se Emina, sa dva maloljetna sina, dovezla ispred frizerskog salona Still, u kojem se nalazila ljubavnica njenog muža Admira Arnautovića. Nakon velike svađe i galame Emina je upucala Admira u nogu, zatim pokušala provaliti u spomenuti salon čija vrata su radnice zaključale. Razbila je portal salona, vikala i psovala dok policija nije došla i privela je. Čitavoj drami su pristustvovala i njena dva sina, kao i veliki broj građana. Nakon što su je priveli kod nje je pronađena i veća količina heroina.

Emina Arnautović

Emina je poznata odranije policiji. Nedavno je izašla iz pritvora, a teretila se za bacanje bombi na kafić Fashion na Marijn Dvoru i porodičnu kuću braće Mulić. Za ovo krivično djelo tereti se i Eldan Žigović.

Njen suprug Admir Arnautović je nedavno izašao iz zatvora, gdje je izdržavao kaznu zbog dilanja droge. Arnautović je sredinom januara 2014. priznao krivicu za međunarodnu trgovinu droge i pristao na kaznu od tri godine zatvora koju je izdržao u KPZ-u Kula. Pored njega, tada su osuđeni Adnan Maglić (godinu), Jasmin Hatić, zvani Gigo (devet mjeseci) i Sandro Melić (godinu uslovno).

Pucnjava u Hrasnom, policija uhapsila ženu na mjestu događaja (FOTO/VIDEO)