Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indira Bektić-Mujkić prijavila prijetnju

Tuzlanskoj aktivistici zaprijetili smrću: “Ostavi se politike, počni heklati k***, inače…”

indira-bektić-mujkić

Bektić Mujkić je pokretač inicijative “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati”

Tuzlanska aktivistkinja Indira Bektić-Mujkić, koja je pokrenula akciju za promjenu načina finansiranja teško oboljele djece u BiH, dobila je prijeteće pismo da bi mogla “završiti na smeću”. Ona je stravičnu prijetnju smrću zatekla na kućnoj adresi.

“Bilo bi ti pametno da ostaviš politiku i paušale na miru i počneš da heklaš. Duže ćeš uživat u tom bolesnom djetetu inače bi mogli završiti na smeći i ti i on kujo” stoji u poruci.

Kako je rekla istragu o ovoj prijetnji smrću vodi policija po nalogu Kantonalnog tužilaštva.

“Ja više nemam riječi, ali prestat neću. Toliko dugujem ovom djetetu koje nije krivo nizašta. Prvo medijski linč. Prošli smo pakao. Ali ne vrijedi. Ja znam šta naša djeca trebaju i šta zaslužuju. Pa nek i ubiju. Ja se njih ne bojim” rekla je Indira Bektić Mujkić za BUKU.

Bektić Mujkić je pokretač inicijative “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati” koja ima za cilj izvršiti pritisak na nadležne da se obezbijede finansijska sredstava za liječenje djece u Bosni i Hercegovini.

Inače, njen sin boluje od dijabetesa tipa 1, i na inzulinskoj je pumpi.