U akciji “Jesen” u Sarajevu uhapšen Dragan Perišić Bejbi

perisic bejbi

Inspektori MUP-a Sarajevskog kantona izveli su akciju kodnog naziva “Jesen” u kojoj su uhapsili devet osoba zbog dilanja droge. Osumnjičeni su Dragan Perišić (1978.) zvani Bejbi, Elvira Salijević (1982.), Adnan Delić (1982.), Armina Zahirović (1997.), Đanela Rahić (1982.), Elvis Zemanić (1991.), Kenan Redžvelja (1979.), Mirza Memišević (1988.) i Adnan Krkbešević (1981.), piše Večernji list.

Tokom pretresa u središtu grada pronađeni su 16 paketića heroina, paketić kokaina, pištolj s okvirom i streljivom, veća količina puščanih metaka kalibra 7,9 i 7,62 mm, nekoliko mobitela, kao i određena svota novca koja potječe od preprodaje droge.

Perišić, Salijević, Delić, Zahirović, Rahić, Zemanić, Redžvelja, Memišević i Krkbešević su, nakon kriminalističke obrade, predani tužitelju na ispitivanje.

Policija je privodila i Sadmira Gračića (1985.) iz Maglaja. Podsjetimo, Perišića su i u februaru 2014. hapsili pripadnici FUP-a u akciji kodnog naziva “Malta” zajedno s još 11 osoba zbog raspačavanja marihuane i heroina na području BiH.

Prije nekoliko godina je u Sudu BiH osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog istih kaznenih djela. Perišić je svjedočio i u slučaju Zijad Turković i drugi, a vezano za događaje od 7. marta 2009. kada je bukvalno izrešetan pred ulazom u svoju zgradu na Alipašinom polju. Tada je u njega pucao, kasnije likvidirani, Rajko Milovanović, član Turkovićeve zločinačke organizacije… Pogledajte to svjedočenje koje počinje od 3. minuta na sminku…