Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teško se povrijedio mladi stoper Athletica

AYMERIC LAPORTE

Aymeric Laporte (21), stoper Athletica i jedan od najtraženijih mladih nogometaša svijeta, teško se ozlijedio na utakmici U21 reprezentacija njegove Francuske i Škotske.

U duelu sa suparnikom Liamom Hendersonom pao je težinom cijelog tijela na svoju desnu nogu, što je izazvalo neprirodnu rotaciju koljena i gležnja i gotovo je sigurno, lom gležnja noge na koju je pao.

Urlao je i previjao se od bolova, a s terena je naravno otišao na nosilima, što nije hendikep samo za njegov klub, kojeg čeka četvrtfinale EL i završnica Primere, nego i za seniorsku reprezentaciju Francuske, jer selektor Deschamps već je ranije najavio kako će ga voditi na Euro.

Laportea žele Barcelona i Manchester City , ali zato što na njemu insistira Pep Guardiola, koji se lično uključio u transfer, mladi Bask odlučio se na odlazak u Manchester.

Pouzdani izvori iz Španije i Engleske nedavno su pisali kako je praktičkno sve riješeno oko Laporteovog prelaska, odnosno da je City pristao u Bilbao doznačiti 50 miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula za Laportea.

Ali, ova teška ozljeda sada ugrožava skupi transfer.