U akciji “Kloc” sarajevska policija uhapsila tri osobe zbog droge

policija-privodjenje
Ilustracija

Postupajući po operativnoj akciji kodnog naziva “Kloc”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga tog ministarstva u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu jučer su uhapsili M.A., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a u vezi sa saizvršilaštvom.

Uhapšena je i K.M., rođena 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, kao i osoba B.M., rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1., a u vezi sa članom 31. KZ F BiH.

Na osnovu naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stanova i drugih objekata koje isti koriste na području općina Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo, kao i ličnim pretresima, pronađeno je i oduzeto: 13 paketića s materijom koja asocira na drogu heroin, određena suma novca u različitim valutama koja potiče od preprodaje droge, pribor za prepakivanje droge, municija za vatreno oružje, više mobilnih telefona i razne evidencije koje su isti vodili o preprodaji droge.

Nakon završene kriminalističke obrade danas će navedene osobe uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predate na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Također, protiv K.S., rođen 1983.godine, nastanjen u Sarajevu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 238. stav 1., a u vezi sa članom 31. KZ F BiH, a isti se trenutno nalazi u ustanovi za liječenje o ovisnosti, saopćeno je iz MUPKS-a.