Crna hronika

Sarajevo

U akciji “Lovac” SIPA uhapsila jednu osobu

26/05/2022

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su realizovali operativnu akciju „Lovac“ kojom prilikom su izvršeni pretresi na tri lokacije, na području Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a slobode su lišili jedno lice, saopćeno je iz SIPA-e.

Lice lišeno slobode sprovedeno je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti su provedene po nalogu Općinskog suda Suda u Sarajevu, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.