Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

granična policija BiH

U Audiju bh. oznaka pronađeno 16 kilograma marihuane, kokain i novac

Foto: Granična policija BiH

Osim 16 kilograma opojne droge marihuane, otkrivena je i manja količina opojne droge kokain, kao i određena količina novca

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Izačić zaplijenili su u četvrtak 16 kilograma marihuane.

Navedena opojna droga otkrivena je prilikom pregleda i kontrole putničkog motornog vozila Audi, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao V.M. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine, u graničnom pojasu na području Bihaća, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Nositelj ove aktivnosti je Granična policija BiH, a spomenuta opojna droga je otkrivena u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona i sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću, prema čijim je naredbama V.M. lišen slobode i izvršen pretres vozila. Osim 16 kilograma opojne droge marihuane, otkrivena je i manja količina opojne droge kokain, kao i određena količina novca.

Navedeni i drugi predmeti koji su korišteni kao sredstvo izvršenja kaznenog djela, privremeno su oduzeti. Osumnjičeni V.M. će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predan Kantonalnom tužiteljstvu Unsko-sanskog kantona.

Pripadnici Granične policije BiH u narednom periodu nastavit će s daljnjim aktivnostima u vezi s navedenim događajem, navodi se u priopćenju.