Crna hronika

livno

U automobilu pronađen muškarac s prostrelnom ranom u predjelu glave

13/05/2019
FOTO: Dnevni avaz

Tužilac potvrdio da je medicinska ekipa utvrdila ulaznu i izlaznu ranu u predjelu glave nastradaloga

U nedjelju oko 22:30 sati policija u Livnu zaprimila je dojavu da se u ulici Stjepana II Kotromanića, kod zgrade Vlade Livanjskog kantona, čuo pucanj i da je u vozilu Mercedes njemačkih registarskih oznaka pronađeno tijelo muškarca.

– Po izlasku na lice mjesta pronađeno je tijelo muškarca u automobilu, a uviđajem je utvrđeno da je riječ o M. D., rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Livnu, a s privremenim boravkom u Augzburgu u Njemačkoj. Tragedija se dogodila u ulici Stjepana II Kotromanića bb i najvjerovatnije je riječ o samoubistvu. Tijelo nastradaloga je prebačeno u livanjsku mrtvačnicu, a Kantonalno tužilaštvo će odlučiti ima li potrebe za obdukcijom. Mjesto tragedije i dalje osigurava policija – kazao je za “Dnevni avaz” portparol MUP-a Ivica Vrdoljak.

Vezano za ovaj slučaj kontaktirali su i Kantonalno tužilaštvo, koje nam je potvrdilo navode policije, a dežurna tužiteljica, koja je o slučaju obaviještena oko 23:15 sati, bila je na uviđaju te je naredila obdukciju, a kada će obdukcija biti obavljena, zavisi od obducenta koji dolazi iz Travnika.

Tužilac je potvrdio da je medicinska ekipa utvrdila ulaznu i izlaznu ranu u predjelu glave nastradaloga.

“Dnevni avaz” saznaje da je nastradali muškarac Mirko Damjanović, a, prema dobivenim informacijama, u ruci mu je pronađen pištolj kojim je, najvjerovatnije, izvršio samoubistvo.

Navodno je kod nastradaloga pronađeno i pismo čiji je sadržaj za sada nepoznat.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.