Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija Ukrina 1

U automobilu pronađeno više od tri kilograma skanka

skank (1)

Izvršen je pretres stana, vikendice, kuće i pomoćnih objekata i tri automobila koje koristi lice inicijala Lj.M., prilikom čega su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, određena količina puščane i pištoljske municije

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj zajedno sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška juče su realizovali akciju kodnog naziva “Ukrina 1”, javlja Anadolu Agency (AA).

Tom prilikom su na ukupno sedam lokacija na području gradova Derventa i Gradiška, izvršili pretrese stambenih objekata i putničkih automobila koja koriste osobe inicijala M.J. iz Dervente i Lj.M. iz Gradiške.

U Derventi je izvršen su pretres automobila kojim je upravljala osoba inicijala M.J. iz Dervente, prilikom čega je pronađen i oduzet mobilni telefon sa pretplatničkom karticom i šest providnih vrećica u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, ukupne mase 3.208 grama.

“Zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga’ lice inicijala M.J. je lišeno slobode”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Doboj.

Na području grada Gradiška izvršen je pretres stana, vikendice, kuće i pomoćnih objekata i tri automobila koje koristi lice inicijala Lj.M., prilikom čega su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, određena količina puščane i pištoljske municije i drugi predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

“Ovom prilikom pronađena je i prostorija koja je u ranijem periodu korištena za ilegalnu proizvodnju opojne droge ‘skank'”, navodi se u saopštenju.

Protiv osobe Lj.M. koja je lišena slobode nadležnom tužilaštvu će Policijska uprava Gradiška dostaviti Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.