Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvanično

Fabrika cementa Lukavac d.d. od 1. januara postala Lukavac Cement d.o.o.

Lukavac Cement doo (1)

Glavni cilj Lukavac Cementa d.o.o. i Lukavac Betona d.o.o. je da se klijentima osigura vrhunska kvaliteta proizvoda i usluga,

Fabrika cementa Lukavac d.d. od 1. januara 2022. je zvanično promijenila ime i oblik društva u Lukavac Cement d.o.o., dok je Lukavac Beton u drugoj polovini 2021. postao samostalno poslovno društvo koje sada posluje pod nazivom Lukavac Beton d.o.o.

Navedene promjene su realizirane s ciljem transparentne identifikacije brendova sa firmom.

Izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Lukavac Cementa d.o.o. Nihad Begić izjavio je da je nakon uspješno okončane faze razdvajanja i pozicioniranja brendova Lukavac Cement i Lukavac Beton, potpuno logičan slijed bio da i njihovo dosadašnje poslovanje uobliče u dvije firme u svrhu još fleksibilnijeg i učinkovitijeg djelovanja u skladu sa savremenim trendovima.

– Odlučili smo da u poslovnoj i svakoj drugoj komunikaciji i samim nazivima naših kompanija segmentiramo proizvodnju cementa i betona te dodatno povećamo njihovu prepoznatljivost i funkcionalnost kao pouzdanih partnera i vodećih proizvođača cementa i betona – istakao je Begić.

Glavni cilj Lukavac Cementa d.o.o. i Lukavac Betona d.o.o. je da se klijentima osigura vrhunska kvaliteta proizvoda i usluga, te da se konstantno radi na daljim ulaganjima i praćenju razvoja modernih tehnologija, što omogućava implementiranje inovativnih ideja i projekata, saopćeno je.