Crna hronika

UIO BiH

U BiH zaplijenjena velika količina duhana vrijednog 34.000 KM (FOTO)

22/11/2020

Ukupna tržišna vrijednost akcizne robe koja je bila namijenjena „crnom tržištu“ u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 34.000 KM

Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic privremeno su oduzeli 200 kg sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen akciznim markicama UIO.

Ukupna tržišna vrijednost akcizne robe koja je bila namijenjena „crnom tržištu“ u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 34.000 KM.

Vršeći pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sarajevskog regionalnog centra UIO otkrili su 200 kilograma  sitno rezanog duhana namijenjenog “crnom tržištu” u BiH.

Akcizna roba koja nije bila obilježena akciznim markica UIO, a čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 34.000 KM, otkrivena je u putničkom motornom vozilu na putnom pravcu Sarajevo – Konjic.

Prema instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i Suda BiH krijumčareni duhan je privremeno oduzet, a protiv počinioca biće podneseni izvještaji Tužilaštvu BiH.

Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečeno kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD-a, kroz program EXBS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.