Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Bihaću oduzeli 3.310 eura, 4.800 KM i automobil Polo

oduzet novac

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, postupajući u skladu sa zakonskim nadležnostima, jučer i danas je, a na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Bihaću kojim je određena privremena mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, preuzela gotovi novac u iznosu 3.310 eura i 4.800 KM, te putničko motorno vozilo marke Volkswagen, model Polo.

Obzirom da je riječ o privremenim mjerama, ovaj novac je uplaćen na račun za posebne namjene kojim upravlja Agencija. Oduzeti novac će ostati deponovan na ovom računu sve do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, o čijem ishodu ovisi da li će on biti uplaćen u Budžet Federacije Bosne i Hercegovine.

Privremeno oduzeto vozilo prebačeno je u skladište Agencije u Sarajevu. Kao i u ranijim slučajevima, Agencija će i u ovom poduzeti sve raspoložive mjere s ciljem očuvanja vrijednosti oduzete imovine.

Preuzimanje motornog vozila i gotovog novca je samo još jedna u nizu aktivnosti Agencije kojom se šalje poruka da se kriminal ne isplati, saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.