U Cazinu uhapšene tri osobe zbog proizvodnje i prodaje droge

bosanska-policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) u utorak su u Cazinu slobode lišili tri osobe, zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja i pribavljene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda Cazin, pripadnici Policijske stanice Cazin su izvršili pretres na dvije lokacije u naseljima Gnjilavac i Šturlić – izjavio je za Fenu glasnogovornik Policije USK-a Ale Šiljdedić.

U Gnjilavcu je izvršen pretres porodične kuće i pratećih objekata u vlasništvu osobe Š.D. (1965.).

– Na spratu porodične kuće, koja je u izgradnji, pronađena je mini laboratorija za kontrolirani uzgoj “Cannabis sative” s pratećom opremom i svim potrebnim sredstvima, te 186 stabljika različite visine, odnosno različitog uzrasta – kazao je Šiljdedić.

Dodao je da je pronađen i jedan dio opreme i materijala koji su korišteni za sami uzgoj, te veća količina osušene, odnosno već pripremljene “marihuane” za distribuciju i 15 stabljika “Cannabis sative” zasađenih u plasteniku pored kuće.

Vlasnik 50-godišnjak lišen je slobode, kao i njegov 27-godišnji sin N.D. (1988.).

U isto vrijeme, na drugoj lokaciji u Šturliću je izvršen pretres porodične kuće i pratećih objekata u vlasništvu U.Č. (1974.).

– U automobilu marke “audi” bh. registarskih oznaka, koji koristi taj 41-godišnjak, pronađeno je 27 paketića umotanih u aluminijsku foliju sa sadržajem, koji asocira na “Cannabis sativu”, te ručno spravljena cigareta sa sadržajem biljne materije, koja asocira na “marihuanu” – navodi Šiljdedić.

Pronađena sredstva su izuzeta, a nakon vještačenja bit će potvrđeno da li se radi o “Cannabis sativi”.

Slobode je lišen i 41-godišnjak iz Šturlića, a nad svima je zavedena kriminalistička obrada radi dokumentovanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Istraga je u toku.