Crna hronika

U Drvaru preminula starica od posljedica pothlađivanja

27/11/2015
Foto: Cropix

Iako još nije kalendarski nastupila, zima je odnijela svoju prvu žrtvu. Starica Jovanka Stevandić iz Drvara preminula je od posljedica pothlađivanja, piše Večernji list.

Tijelo 71-godišnje starice pronađeno je jučer u snijegu u blizini njene kuće u mjestu Uvala, općina Istočni Drvar, rečeno je Srni iz Centra javne sigurnosti. Tokom jučerašnjeg dana na mjestu nesreće vršen je uviđaj kojem je prisustvovao i dežurni doktor iz Doma zdravlja u Ribniku, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka. Inače, jučer je bio šesti dan otkako je općina Istočni Drvar bez električne energije. Neočišćena cesta onemogućava prilaz ekipama preduzeća “Elektrokrajina” kako bi otklonile kvar.

Zbog snježnih nanosa na cestama nemoguće je doći do sjedišta ove općine koje se nalazi u Potocima, uslijed čega je tridesetak mještana potpuno odsječeno od ostatka BiH. Osim električne energije, mještani su ostali i bez vode te telefonskog signala. Kako navode iz preduzeća “Elektrokrajina”, bez električne energije jučer je bio i manji dio općine Oštra Luka, odnosno zaselci Kozice i Tramošnja, kao i naselje Bušević u Krupi na Uni, a na području općine Čelinac je bez napajanja električnom energijom još 11 trafopodručja.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, vrijeme će biti nestabilno sve do kraja ovog mjeseca, a oborine se očekuju u svim dijelovima zemlje. U Bosni se snježne oborine očekuju i danas, a kraća stabilizacija vremena najavljena je za prvi dan vikenda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.