Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

U nastavku operativne akcije „Kamen“ SIPA uhapsila još jednu osobu

sipa hapsi
FOTO: SIPA
Ilustracija

Nakon kriminalističke obrade i  ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, lice lišeno slobode će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu  danas su (23.05.2023. godine) u nastavku operativne akcije „Kamen“, na području Sarajeva slobode lišili jedno lice.

Lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Organizovani kriminal“ iz člana 250. u vezi sa krivičnim djelima „Neovlašten promet opojnim drogama“ iz člana 195, „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene“ iz člana 193. i „Pranje novca“ iz člana 209. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedena aktivnost provedena je po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade i  ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, lice lišeno slobode će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.