Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ševaš Polje

U nesreći na putu M-17 povrijeđene dvije osobe

saobracajna capljina223

Golf 3 je, prema neslužbenim saznanjima, išao iz smjera Čapljine, te je iz za sada neutvrđenih razloga udario u zid na početku tunela i ostao popriječen na cesti

Na magistralnoj cesti M-17 između Čapljine i Mostara, u mjestu Ševaš Polje, u nedjelju oko 20:40 sati dogodila se teža saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe povrijeđene.
Automobilom je upravljao E.S. (1976.) iz Viteza, a na mjestu suvozača bio je A.B. (1998.) iz Zenice.

Nakon medicinske intervencije u Domu zdravlja Čapljina, povrijeđeni su prebačeni u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar.

Iz Ureda za informiranje SKB za Bljesak.info navedeno je kako je E.S. hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar.

“Zadobio je višestruke teške tjelesne povrede koje, u ovom trenutku, nisu opasne po život. A.B. (1998.) je zadobio lake tjelesne povrede, te je nakon obrade u Centru urgentne medicine SKB Mostar, otpušten na kućno liječenje”, navodi se u saopćenju.

Golf 3 je, prema neslužbenim saznanjima, išao iz smjera Čapljine, te je iz za sada neutvrđenih razloga udario u zid na početku tunela i ostao popriječen na cesti. Na mjestu događaja intervenirali su vatrogasci koji su rezali dijelove automobila kako bi došli do povrijeđenih.

Uviđaj su na mjestu nezgode uradili službenici Policijske uprave Čapljina.