Crna hronika

U Neumu pronađeno beživotno tijelo nestalog muškarca

22/07/2015

Pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) pronašli su u utorak navečer beživotno tijelo osobe, a opravdano se sumnja da je riječ o muškarcu inicijala S.M. (1943.) koji je u ponedjeljak nestao na planini Žaba u neumskom zaleđu.

Kako se doznaje iz HGSS-a, unesrećeni je pronađen oko 18.30 sati iznad sela Prapratnica, a cijela akcija je završila oko 21 sat kada je tijelo prebačeno do obližnjeg naselja udaljenog jedan kilometar te predano obitelji, odnosno mrtvozornicima.

S.M. rodom je iz sela Cerovo u općini Neum, a živio je u Kanadi. Kako su mediji ranije naveli, na planinu Žabu se u ponedjeljak oko pet i pol sati ujutro zaputio sam, s ciljem obilaska svetišta sv.Iliji koje se nalazi na jednom od vrhova te planine.

Za njim su se, čim je primijećeno da se ne vraća, u potragu uputila četiri čovjeka, da bi se nakon toga u potrazi priključile ekipe GSS-a, postrojbe Profesionalne vatrogasne postrojbe iz Neuma ali i velik broj sumještana te onih koji dobro poznaju nepristupačne terene planina Žabe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.