Crna hronika

Na području Bijeljine

U “Opelu” preko granice pokušali prošvercovati 1.150 kutija cigareta

02/03/2021

O događaju su obavješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je zapovijedima obavljen pretres vozila i objekata u kojima su se nalazile cigarete

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina uhitili su u utorak dvoje državljana Bosne i Hercegovine S.Đ. (1974.) i M.Đ. (1968.) nakon što su otkriveni u nezakonitom prometu 1.150 kutija cigareta bez akciznih markica.

Jedan dio cigareta je otkriven prilikom granične kontrole vozila marke “Opel”, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine, dok je drugi dio otkriven pretresom objekata koje koriste spomenute osobe. Vozilom je upravljala S. Đ. koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe, priopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju su obavješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je zapovijedima obavljen pretres vozila i objekata u kojima su se nalazile cigarete.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, protiv osumnjičenih bit će dostavljeno izvješće Tužiteljstvu BiH. Otkrivene cigarete su privremeno oduzete.

Iz GP podsjećaju kako su pripadnici ove jedinice 9. veljače ove godine prilikom kontrole iste bh. državljanke zaplijenili 5.510 kutija cigareta, također, bez akciznih markica. Tada je kontrolirana na putnoj komunikaciji Zvornik – Bijeljina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.