U petak zabilježeno 15 požara, izgorjela starica u Živinicama

pozar
Ilustracija

U požaru u Živinicama jedna starija osoba je smrtno stradala

Na području Tuzlanskog kantona Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je dvije intervencije na gašenju požara i to: nisko rastinje u naselju Obodnica i požar na deponiji otpadnog materijala na Krojčici.

U općini Srebrenik Vatrogasna jedinica te općine imala je intervenciju na gašenju sijena u mjestu Sladna-Skopljaci.

U općini Živinice Vatrogasna jedinica te općine imala je intervenciju na gašenju požara privatne kuće u 1.ulici, preko puta robne kuće Omega. U tom požaru jedna starija ženska osoba je smrtno stradala, a na objektu je pričinjena znatna materijalne šteta.

Tom prilikom smrtno je stradala starija osoba. Kako saznajemo, riječ je o Zorici Tadić (97).

Vatrogasna jedinica općine Živinice je također imala jednu tehničku intervenciju u jutarnjim satima nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice smrtno stradao.

Na području Unsko-sanskog kantona u Bihaću Vatrogasna jedinica grada Bihać imala je u petak dvije intervencije. Prva intervencija je bila od 10.24 do 10.55 sati, na lokaciji Repušine, gdje je registriran požar zapaljenog stropa na privatnom objektu. Tom prilikom pričinjena je manja šteta, a požar su gasili tri vatrogasca sa vozilom. Druga intervencija je bila od 17.42 do 19.05 sati, u mjestu Izačić-Prtošen, gdje je registriran požar trave i niskog rastinja. Požar su gasili tri vatrogasca sa vozilom.

U općini Cazin Vatrogasna jedinica te općine imala je intervenciju od 17.10 do 18.50 sati, u mjestu Liskovac, gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar su gasili dva vatrogasca sa vozilom.

U općini Velika Kladuša Vatrogasna jedinica te općine imala je manju intervenciju na zapaljenom otpadu u kontejneru.

Na području Zeničko-dobojskog kantona u Zenici sinoć u 20.40 sati, u ul. I Zeničke brigade br. 9 c, došlo je do požara u stanu. Požar je ugasila Vatrogasna jedinica Zenice u 21.30 sati. Povrijeđenih osoba nije bilo. U stanu je pričinjena veća materijalna šteta. Policijskih službenici su sačinili službenu zabilješku, a upoznat je i tužioc, koji je naredio da se uviđaj izvrši jutros.

U općina Zavidovići Vatrogasna jedinica te općine intervenisala je u ulici Mehmeda Paše Sokolovića na gašenju otpadnog materijala u kontejneru.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u gradu Mostaru u periodu od 11.10 do 15.00 sati, na lokalitetu Ruišta, gorjela je trava i nisko rastinje. Oko 01.30 sati, izbio je požar na Veležu, lokalitet Brasina – Šipovac i put prema Svinjarini gdje je požar aktivan.

U općini Konjic 8. decembra u 15.50 sati, izbio je požar u rejonu Dabića polje koji je ugrožavao vikend kuće. Požarni krug je zahvatio nekoliko kilometara niskog rastinja. Jučer Vatrogasna jedinica općine Konjic je izišla na teren i ustanovila da požar nije više aktivan na području općine Konjic, nego je prešao na područje općine Nevesinje i ima tendenciju širenja.

Na području Kantona Sarajevo Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je pet manjih intervencija od toga: dvije na gašenju zapaljenog smeća, jedna na gašenju niskog rastinja, jedna na gašenju krova pilane i jedna tehnička intervencija.