Crna hronika

Poljice kod lukavca

U prevrtanju automobila poginula jedna osoba, dvije povrijeđene

09/03/2022
Ilustracija

Na mjestu nesreće intervenisala je i Profesionalna vatrogasna jedinica iz Lukavaca kako bi dvije povrijeđene osobe izvadila iz potpuno zgnječenog automobila

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 02.55 sati, na lokalnom putu u mjestu Poljice u Lukavcu.

– U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je putničko motorno vozilo BMW koje je sletjelo s kolovoza nakon čega je došlo do prevrtanja automobila uslijed čega je jedna osoba izgubila život, potvrdila je za Tuzlanski.ba glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Također, na mjestu nesreće intervenisala je i Profesionalna vatrogasna jedinica iz Lukavaca kako bi dvije povrijeđene osobe izvadila iz potpuno zgnječenog automobila nakon čega su prevezeni u UKC Tuzla.

Prema informacijama iz UKC-a Tuzla osoba S.B. (1999) smještena je u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju ima povrede glave i priključena je na aparat na vještačko disanje.

Druga povrijeđena osoba B.M. hospitalizirana je na Odjeljenje za neurohirurgiju i ima povrede glave ali je svjesna, orijentisana i trenutno stabilna.

Uviđaj saobraćajne nesreće obavili su službenici Policijske uprave Lukavac pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Komentari

Autor: tuzlanski.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.