Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alarmantne cifre

U saobraćajnim nesrećama u RS u julu poginulo 14 osoba, u augustu već četiri

LAKTASI UDES (1)

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima smo imali smrtnu posljedicu je upravo alkohol, a zatim i neodgovorno ponašanje u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Uprokos brojnim aktivnostima policijskih službenika koje su realizovane u proteklom periodu u cilju unaprjeđenja bezbjednosti saobraćaja, u julu je na putevima RS-a u saobraćajnim nezgodama život izgubilo 14 građana (za sedam više nego u istom periodu prošle godine), a u prva tri dana augusta bilo je četvoro poginulih.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima smo imali smrtnu posljedicu je upravo alkohol, a zatim i neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju govore i podaci Ministarstva, gdje je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno oko 3.500 vozača, navode iz entitetskog MUP-a.

Policijski službenici MUP-a RS nastavit će da u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ realizuju niz akcija i kontrola sa ciljem smanjenja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama, ali svakako da i od samih građana, učesnika u saobraćaju očekuju da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.