Biznis

Bernard Arnault

Francuz prestigao Jeffa Bezosa na listi najbogatijih ljudi

04/08/2021

Bezos je ušao u historiju prošle godine kao prva osoba koja je ikada vrijedila 200 milijardi dolara jer je Amazon imao velike dobitke od pandemije

Jeff Bezos izgubio je titulu najbogatije osobe na svijetu.

Naime, njegova vrijednost pala je za 13.9 milijardi dolara u samo jednom danu jer je Amazonova cijena dionica AMZN-a prošle sedmice doživjela veliki pad, kliznuvši 7 posto nakon što je kompanija izvijestila o manje očekivanom rastu u drugom kvartalu.

Pad Bezosove vrijednosti omogućio je Francuzu Bernardu Arnaultu da preuzme prvo mjesto na listi najbogatijih. Arnault vodi konglomerat luksuzne robe LVMH, čije su podružnice Louis Vuitton, Sephora, Moet & Chandon i Tiffany & Co.

Arnault sada ima 3 milijarde dolara više

Arnault je povećao svoje bogatstvo za gotovo 100 milijardi dolara tokom prve godine pandemije. Neto vrijednost Arnaulta u ponedjeljka je iznosila 195.8 milijardi dolara, a Bezosova 192.6 milijardi dolara.

Bezos je ušao u historiju prošle godine kao prva osoba koja je ikada vrijedila 200 milijardi dolara jer je Amazon imao velike dobitke od pandemije.

Dvojica multimilijardera borila su se za prvo mjesto tokom maja i juna ove godine, no nedavnim preokretom okončan je Bezosov niz od 50 dana na vrhu. Ukupno u svijetu postoji 2755 milijardera, od kojih je 86 posto bogatije nego prije godinu dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.