Biznis

nedostatak sredstava

Autoceste FBiH: Struka će dati rješenja za izgradnju tunela Hranjen

04/08/2021

Ono što slijedi je priprema za raspisivanje novog tendera za izbor izvođača radova u dogovoru s Vladom FBiH

Za završetak izgradnje tunela Hranjen struka će biti ta koja će dati rješenja koja će interese
zajednice imati na umu, stoji u današnjem saopćenju za javnost iz JP Autoceste FBiH.

“Rješenja neće uzimati u obzir politikanstva koja nisu usmjerena ka cilju, a to je završetak projekta. To je interes šire zajednice koji prevazilazi uskostranačke borbe”, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da kada je u pitanju trenutno stanje, JP Autoceste FBiH je utvrdilo nepobitne činjenice.

“Evidentno je kašnjenje i nedostatak sredstava, jer za preostalih 7,5 mjeseci koliko je ostalo ugovornog roka nije moguće realizirati preostalih cca 70% fizičkog obima, niti je to moguće finansirati preostalim novčanim iznosom od 2.131.193,80 KM.

Ono što slijedi je priprema za raspisivanje novog tendera za izbor izvođača radova u dogovoru s Vladom FBiH i u skladu sa važećom regulativom, što bi omogućilo nastavak radova sa manjim rizikom u odnosu na ranije stanje”, stoji u saopćenju.

Novo rukovodstvo JP Autoceste FBiH je zbog profesionalne i moralne obveze uradilo cjelovitu analizu u cilju utvrđivanja činjenica i sve dalje korake za rješenje ovog problema, uključujući i utvrđivanje stepena eventualne odgovornosti svih sudionika projekta, te mogućnosti nastavka realizacije projekta, navodi Press JP Autoceste FBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.