Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši reprezentativci

Barbarez i Bolić vjeruju u uspjeh Veleža protiv Elfsborga

Barba_Bola

Utakmica Elfsborg – Velež na rasporedu je sutra u 18.45 sati, dok se revanš igra sedam dana kasnije na stadionu “Grbavica” u Sarajevu

Fudbaleri Veleža sutra u švedskom Borasu igraju prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Elfsborga.

Velež je u 2. kolu izbacio ekipu grčkog AEK-a i s pravom se nada da može izboriti plasman u playoff ovog takmičenja.

“Rođene” podržavaju brojne poznate ličnosti, bivši i sadašnji sportisti, a jedan od najpoznatijih zasigurno je bivši kepiten nogometne reprezentacije BiH koji ne krije da je veliki navijač mostarskog kluba.

– Veliki sam ljubitelj i navijač Veleža. Ljudi mi čestitaju na njihovim uspjesima iako nemam veze s tim. Nadam se da će nas obradovati još koji put i da će nastaviti s uspjesima. Nadam se da Veležu znači naša podrška – kazao je Barbarez.

Vjeruje da se Velež može nositi sa švedskim timom, te napominje da danas svi znaju igrati nogomet.

– AEK je tu pogriješio što se tiče Veleža. Svi danas znaju igrati nogomet. Vjerujem da Velež ima snagu da nastavi s ovakvim igrama, imaju zajedništvo i odgovarajući pristup igri, a rezultat će sam doći – dodao je.

Još jedan proslavljeni bh. nogometaš i bivši reprezentativac Elvir Bolić smatra da je Velež kroz utakmice sa AEK-om pokazao da se može nositi s ekipama tog ranga, gdje se nalazi i Elfsborg.

– Velež nas je sve pozitivno iznenadio i pokazao da dobar rad donosi rezultate. Mislim da će to biti podstrek i za druge klubove, a nadam se da će Velež doći daleko u Konferencijskoj ligi, pa možda čak i do grupne faze. U svoj ovoj euforiji nadam se da će uspjeti ostvariti dobar rezultat – rekao je Bolić.

Utakmica Elfsborg – Velež na rasporedu je sutra u 18.45 sati, dok se revanš igra sedam dana kasnije na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.