Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu opljačkana prodavnica i benzinska pumpa Hifa

hifa pumpa

Nepoznata osoba u petak oko 16.00 sati izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Denyprom”, u ulici Adema Buće broj 474, općina Novi grad Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Dvije nepoznate osobe u petak oko 23.45 sati opljačkale su benzinsku pumpu “Hifa”, u ulici Put mladih muslimana b.b., općna Stari Grad Sarajevo.

Ukradena je određena suma novca. Ista je Hifa-ina benziska pumpa opljačkana i krajem avgusta ove godine kada su četiri NN lica naoružana automatskom puškom, otuđila su određenu sumu novca i netvrđenu količinu cigareta, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

STANJE U SAOBRAĆAJU

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u protekla 24 sata, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 493 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 30 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno deset vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Isključene su i dvije osobe bez položenog vozačkog ispita, četiri prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćane dozvole i pet vozila je isključeno neregistrovano, saopćeno je iz MUPKS-a.