Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

interpolova potjernica

U Sarajevu uhapšen državljanin Njemačke, traže ga zbog ubistva

sud tuzilastvo bih
Foto: Fena

Osoba se traži zbog počinjenja kaznenog djela pokušaj ubistva sa umišljajem, sa nanošenjem tjelesnih ozljeda opisan radnjom Njemačkog kaznenog Zakona, za koja djela se može izreći maksimalna kazna – doživotni zatvor

U Sarajevu je, po Interpolovoj potjernici, uhapšen državljanin Njemačke koji se trenutno nalazi u nadležnosti Suda Bosne i Hercegovine.

Postupajući po međunarodnoj difuznoj potjernici izdatoj na zahtjev pravosudnih organa NCB INTERPOL-a Wiesbaden, Savezna Republika Njemačka, policijski službenici Operativno-istražnog tima FAST, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa službenicima Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, dana 31.05.2024. godine u Sarajevu, su lišili slobode jednu osobu.

Osoba se traži zbog počinjenja kaznenog djela pokušaj ubistva sa umišljajem, sa nanošenjem tjelesnih ozljeda opisan radnjom Njemačkog kaznenog Zakona, za koja djela se može izreći maksimalna kazna – doživotni zatvor.

Osoba locirana nakon višednevne aktivne potrage

Osoba je locirana nakon višednevne aktivne potrage i saradnje sa nadležnim organima Savezne Republike Njemačke, uz razmjenu saznanja i suradnju sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i partnerskim agencijama Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode je u zakonskom roku predata Sudu Bosne i Hercegovine u dalju nadležnost.