Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija „Overdose“

U Sarajevu uhapšeno šest muškaraca i dvije žene, pronađena droga, oružje, novac

overdose mup ks (1)

Policijski službenici su privremeno oduzeli i šest putničkih motornih vozila

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo proveli su danas akciju „Overdose“ s ciljem dokumentovanja krivičnih djela vezanih za neovlašteni promet opojnim drogama i neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe.

Zaplijenjen i novac

Izvršeno je 18 pretresa na više lokacija na području Kantona Sarajevo i to osam stambenih objekata, dva ugostiteljska objekta, šest putničkih motornih vozila i dva motocikla.

Izvršenim pretresima policija je pronašla određena količina novca, određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje – pištolj s municijom, te drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Policijski službenici su privremeno oduzeli i šest putničkih motornih vozila (Mercedes, Škoda, Fiat, BMW i dva VW), te dva motocikla (Honda, Yamaha), koji su deponovani u prostor Depoa oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo.

Šest muškaraca i dvije žene

Uhapšeno je ukupno osam osoba, šest muškaraca i dvije žene. Policija je objavila inicijale i dob hapšenih: A.K. (1989), D.K. (1992), A.Z. (1993), A.S. (1983), A.K. (1994), A.J. (1989), Z.M. (1983) i E.B. (1976). Nad njima se trenutno u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS provodi kriminalistička obrada.

Akcija „Overdose“ rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama.