Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpuno izgorio

U Sarajevu zapaljen ugostiteljski objekat Nijaza Niske Karkelje?

bife nisko

Objekt se nalazi na Trgu međunarodnog prijateljstva, a sarajevski vatrogasci vatru su ugasili oko 5:45 sati i nije bilo povrijeđenih

Bife “Nisko” na Alipašinom Polju u Sarajevu, a čiji je vlasnik Nijaz Karkelja zvani Nisko, koji je odranije poznat policiji, izgorio je u požaru koji je izbio jutros oko pet sati, piše Dnevni avaz.

Objekt se nalazi na Trgu međunarodnog prijateljstva, a sarajevski vatrogasci vatru su ugasili oko 5:45 sati i nije bilo povrijeđenih.

Uviđaj su obavili sarajevski policajci, uz prisustvo sudskog vještaka protivpožarne struke.

Bife potpuno uništen / FOTO dnevni avaz

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar na objektu podmetnut, ali se očekuje da se vještak o tome zvanično izjasni.

– Pojma nemam, niti sam s kim kuh'o, niti sam s kim u zavadi. Niti se bavim kakvim kriminalom, niti koga varam, niti koga napadam. Živim normalan život, od penzijice svoje i ove kafanice. Nisam nikom šamar opalio ne pamtim, kazao je Karkelja u između ostalog u izjavi za Dnevni avaz.

Poslušajte njegovu izjavu nakon požara…

Karkelja je, inače, bio poznata osoba u sarajevskom podzemlju, a mediji su ga nazivali posljednjim sarajevskim donom te se spominjao u kontekstu krađe vozila i nekoliko pucnjava. Prije četiri godine je ranjen.

Enes Hrvo je 23. marta 2015. godine u kafiću „Nisko“ hicem iz pištolja pokušao ubiti vlasnika Nijaza Niska Karkelju.

Karkelja je tada pogođen projektilom iz vatrenog oružja u grudni koš, ali je imao sreće.

“Riječ je o specifičnom slučaju gdje je metak išao ispod kože, kroz mišiće, bez da je ušao u grudnu duplju, te tako nisu ozlijeđeni grudni organi”, objasnio je kasnije na suđenju vještak Hamza Žujo.