Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odustali mađari

Rukometna SEHA liga: Spartak postaje prvi učesnik iz Rusije

zagreb_izvidjac_seha_liga
FOTO 24sata.hr

Spartak je “uskočio“ u takmičenje umjesto mađarske Tatabanyje, koja je odustala zbog neslaganja oko uslova igranja sa rukovodstvom SEHA lige

Iz regionalne rukometne SEHA lige danas su saopštili da će moskovski Spartak postati prvi klub iz Rusije koji će učestvovati u ovom takmičenju, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Za SEHA ligu ovo je veliki korak ka izlasku izvan granica regiona, jer će se u novoj sezoni osim Spartaka nadmetati i kineski klub Beijing Sport University“, naveli su iz regionalne lige.

U novoj sezoni 12 klubova će biti podijeljeno u dvije grupe, “A“ i “B“. Spartak je “uskočio“ u takmičenje umjesto mađarske Tatabanyje, koja je odustala zbog neslaganja oko uslova igranja sa rukovodstvom SEHA lige. U grupi “A“ će igrati: Vardar, Nexe, Tatran Presov, Vojvodina, Spartak i Motor Zaporozhy, a u grupi “B“: PPD Zagreb, Meshkov Brest, Eurofarm Rabotnik, Metaloplastika, Telekom Veszprem i Beijing Sport University.

Dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe ostvariće direktan plasman u četvrtfinale, dok će preostali timovi razigravati u play-offu za svoje mjesto među osam najboljih. Pobjednici četvrtfinalnih duela, koji će se igrati po sistemu kući i na strani, plasiraće se na “final four”.

Deveta sezona u SEHA ligi počinje 3. septembra, a naslov šampiona braniće skopski Vardar.