Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

U stanu muškarca koji je počinio samoubistvo pronađena tijela žene i dvoje djece

samoubistvo u tuzli
FOTO: Pixsell

Tijelo muškarca je pronađeno u ulici Mehmedalije Maka Dizdara

Muškarac je sinoć počinio samoubistvo u naselju Stupine, potvrđeno je za portal “Avaza“.

On je skočio sa zgrade, a tijelo je pronađeno u ulici Mehmedalija Maka Dizdara.

Nakon toga je policija ušla u stan, a tamo su pronašli tijelo ženske osobe i dvoje djece.

samoubistvo u tuzli
Foto: Pixsell

Pretpostavke su da je riječ o supruzi muškarca koji je izvršio suicid i dvoje djece, a sve dodatne informacije će biti poznate naknadno.

Nakon što su danas u stanu muškarca koji je počinio samoubistvo, pronađena tri beživotna tijela, oglasilo se i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

”Istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP -a TK i Tužilaštva obavljaju uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece. Sinoć, oko 21 sat i 15 minuta, suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje.”, kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona dodavši da će više informacija moći saopštiti nakon završenog uviđaja.

Identitet utvrđen u jutarnjim satima

O svemu su se oglasili i iz Uprave policije MUP-a TK.

“Dana 20.05.2024 .godine, policijski službenici OKP PU Tuzla su radeći na utvrđivanju okolnosti pod kojima se desio događaj od 19.05.2024 godine, prijava samoubistva muškarca skokom sa visine u naselju Stupine u Tuzli, ulaskom u stan vlasništvo tog muškarca, ( čiji je identitet utvrđen u jutarnjim satima 20.05. 2024.godine), koji se nalazi na drugoj adresi u naselju Stupine i tom prilikom u stanu zatekli beživotna tijela jedne odrasle ženske osobe i dvoje malodobne djece. Na mjestu događaja smrt navedenih utvrdio je dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla. Na licu mjesta nalaze se dežurni tužilac KTTK-a, koji rukovodi uviđajem i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a” – kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.