potvrđeno iz mup-a

U toku policijska akcija u Sarajevu, na udaru su dileri

Sarajevo: Policijski pretres u slučaju smrti Đenana Memića
16.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Policajci MUP-a Kantona Sarajevo na vise lokacija u Sarajevu vrsi nove pretrese u slucaju smrti Dzenana Memica. Pretresi se obavljaju po nalogu Tuzilastva Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Pretresi na vrše nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo s ciljem pronalaska droge i oružja

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, postupaju po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju i vrše lišenja slobode i pretrese osumnjičenih osoba na području Sarajeva i okolice.

Kako je saopćeno, osumnjičene osobe pod istragom, one su na području Sarajeva, vršili ilegalnu proizvodnju opojnih droga “speed” i “marihuana”, za koje su potrebne sirovine krijumčarili iz susjednih zemalja i nakon toga veće količine opojnih droga distribuirali na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini i na taj način sticali nezakonitu imovinsku korist.

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja, koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija.

Nakon što se potrebne aktivnosti provedu, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema nepotvrđenim informacijama, jedan od pretresa vrši se u sarajevskom naselju Stup.