Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PU Doboj

U tri dana od istog vozača oduzeta dva iznajmljena “mercedesa”

mercedes oduzeti

Protiv S.P. će nadležnom sudu biti podneseni zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje

Policijski službenici u Doboju privremeno su oduzeli dva skupocjena iznajmljena “mercedesa” od vozača S.P. iz Trnova.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Doboj, jedan automobil oduzet je 15. oktobra, a radi se o vozilu koje je I.P. iz Doboja iznajmio od privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Živinica, a potom dalo S.P. da upravlja istim.

“Policijski službenici su isti dan u 14.55 sati, ulici Vojvode Sinđelića u u Doboju, izvršili kontrolu navedenog putničkog automobila prilikom čega su utvrdili da lice inicijala S.P. upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom ‘B’ kategorije, a uvidom u bazu izrečenih novačnih kazni utvrđeno je da isto ima dug u iznosu od 60.812, 80 KM”, navodi se u saopštenju PU Doboj.

Dodaje se da je navedeni “mercedes” oduzet zbog sprečavanja daljeg vršenja prekršaja i biće vraćeno vlasniku, dok je I.P. iz Doboja sankcionisan zbog počinjenog prekršaja iz člana 49. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske (zabranjeno davanje na poslugu vozila licu koje nema pravo na upravljanje tom vrstom, odnosno kategorijom vozila, ili licu kojem je zabranjeno upravljanje motornim vozilom).

Samo tri dana ranije pripadnici Policijske stanice Doboj 1, od S.P. oduzeli “mercedes”, koji je u vlasništvu privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Beograda.

“Navedeno vozilo je vraćeno vlasniku navedenog privrednog društva. Protiv S.P. će nadležnom sudu biti podneseni zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje”, zaključuje se u saopštenju.