Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Tuzli unajmio “škodu octaviju”, pa je nije vratio

Massimiliano Lenkowicz

MUP Tuzlanskog kantona traga za kradljivcem i prevarantom koji je iz rent-a-car agencije “Dalton” u Tuzli unajmio “škodu octaviju”, a potom je nije vratio.

– Muškarac s ličnim dokumentima na ime Massimiliano Lenkowicz došao je u našu poslovnicu 14. decembra. Na uvid je predao lične dokumente, platio najam automobila i unajmio vozilo do 18. decembra do 14 sati. Automobil nakon toga nije vratio i mi smo obavijestili policiju – potvrdio je Denis Hamustafić, vlasnik rent-a-car agencije “Dalton”.

Hamustafić je također neslužbeno doznao, a o tome je obavijestio i policiju, da spomenuta osoba posjeduje i veću količinu krivotvorenog novca koji mijenja u sitnije apoene, obilazi javna mjesta i traži načine za različite prijevare.

– Postoji prijava o krađi automobila iz rent-a-car agencije koja je zaprimljena u Policijskoj stanici Istok. Pokrenute su provjere i radi se na pronalasku automobila – rekao je glasnogovornik MUP-a TK-a Izudin Šarić.

Vlasnik agencije “Dalton” navodi da Lenkowicz ne priča ni jedan jezik osim italijanskog, ali se koristi prevoditeljem koji je navodno njegov poslovni partner.

– Posljednje lokacije gdje je viđen su Zračna luka Tuzla, hotel “Tuzla” i centralni dio grada gdje je poslovnica “Daltona” – kaže Hamustafić.

On apelira na sve one koji primijete ovog prevaranta da budu oprezni.